• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Municipality administration of Stara Pazova, st. Svetosavska, 22300 Stara Pazova

Municipality of Stara Pazova, Srem, Vojvodina - official page

Official page Municipality of Stara Pazova

skolaЗбог снега и ниских температура до сада је у 32 општине у Србији проглашена ванредна ситуација и дошло је до обуставе наставе у основним и средњим школама, као и у предшколским установама. Што се тиче општине Стара Пазова, поводом новонастале ситуације, хитно је одржана седница Кризног штаба, на којој је донета одлука, да ученици основних и средњих школа, као и деца припремне наставе, неће похађати наставу у понедељак 6. и уторак 7. фебруара.

Министарство просвете ће у сарадњи са надлежним институцијама пратити временске прилике и благовремено обавестити јавност о наставку наставног процеса, док ће о начину надокнаде пропуштене наставе одлучивати директори школа.

Што се тиче предшколских установа "Полетарац" у Старој Пазови и "Радост" у Новим Бановцима, они ће радити редовно као и сваког дана, с тим што ће деца у ПУ у Новој Пазови сви бити у једном објекту у Дрварској улици.

У зависности од временских услова у општини Стара Пазова, у уторак ће бити донета одлука за наредни период када је у питању рад школа и предшколских установа, закључено је на седници.

Ова одлука је донета да би се деца и ученици заштитили од опасности због екстремно ниских температура, отежаних услова у којима ради просветни систем, али и као мера која подржава стабилизовање енергетског сектора у земљи.

Према прогнози Хидрометеоролоског завода, "ледени дани" у Србији ће трајати до 15. фебруара.

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Оfficial facebook page of municipality of Stara Pazova

 

Newsletter