• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Municipality administration of Stara Pazova, st. Svetosavska, 22300 Stara Pazova

Municipality of Stara Pazova, Srem, Vojvodina - official page

Official page Municipality of Stara Pazova

Слободан Станковић, Нина Марковић и Тијана Грумић 1. местоДемократска странка и Фондација "др Зоран Ђинђић" ове године седми пут организују такмичење у беседништву под називом "Беседе у Зоранову част" у знак сећања на првог демократског премијера и председника ДС-а др Зорана Ђинђића. Том приликом трећи пут се регионално квалификационо такмичење у беседништву организовало у Старој Пазови. Тема овогодишњег такмичења је цитат др Зорана Ђинђића "Реформе у Србији могу да успеју само ако осећање наде и воље победи над осећањем празног мудровања и цинизма".

Квалификациони циклус такмичења почео је у суботу 28. јануара у Старој Пазови, док ће регионална квалификациона такмичења бити одржана у још неколико градова. Победници регионалних квалификација одмериће снаге у полуфиналу, а по четири првопласирана са полуфиналних такмичења бориће се својим беседничким вештинама на финалном такмичењу 12.марта 2012. године у Беграду.

 

На квалификационом такмичењу у Старој Пазови учествовали су такмичари из Инђије, Пећинаца, Старе и Нове Пазове и Рашке. По оцени жирија којег су чинили: Гордана Чомић, потпредседница Народне скупштине Србије, Војислав Брајовић, глумац, Балша Божовић, председник Демократске омладине, Милош Јовић, дипломирани правник и адвокат Радосав Гвоздић, прво место освојила је Тијана Грумић, гимназијалка из Старе Пазове чији је назив бесeде био и сам назив овогодишњег такмичења, "Реформе у Србији могу да успеју само ако осећање наде и воље победи над осећањем празног мудровања и цинизма".

Другопласирани је био Слободан Станковић, студент књижевности из Пећинаца чија беседа носи назив "Хоћу да урадим за своју земљу" и треће место је припало Нини Марковић из Инђије чија се беседа зове "Ако смо у мраку, нисмо слепи".  

У велико полуфинале ићи ће победница Тијана Грумић, коју је приликом проглашења победника Воја Брајовић  веома похвалио и истакао њен таленат, рекавши да је наступила без треме, с јасним ставом и добрим деловањем на оне који је слушају.

Сви учесници квалификационог такмичења, коме су између осталих, присуствовали и председник општине Стара Пазова Горан Јовић, директор Дирекције за изградњу општине Јован Тишма, начелник Сремског округа Сава Алишић и други, добили су захвалнице, а публика је имала прилику да погледа и документарни филм о прошлогодишњем такмичењу и покојном премијеру.

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Оfficial facebook page of municipality of Stara Pazova

 

Newsletter