• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Municipality administration of Stara Pazova, st. Svetosavska, 22300 Stara Pazova

Municipality of Stara Pazova, Srem, Vojvodina - official page

Official page Municipality of Stara Pazova

sv-sava-glavnaНа дан обележавања школске славе Свети Сава, 27. јануара о.г. председник општине Стара Пазова господин Горан Јовић посетио је у Подунављу ОШ "Веру Мишчевић" у Белегишу, ОШ "Душан Савковић" у Старим Бановцима и ОШ "Никола Тесла" у Новим Бановцима, док је у ОШ "Симеон Араницки" у насељу Мала Босна у Старој Пазови био кум школске славе. Уживајући у приредбама које су школарци осмислили заједно са својим учитељима и наставницима, први човек старопазовачке општине честитао је школску славу свим присутнима. “Драга децо, наставници и директоре, желим свима да честитам овај диван дан, школску славу, и да овој дивној деци пожелим још много лепих тренутака да проведу како у овој школи, тако и у школама у којима се буду даље школовали .“

Уз честитке и жељу да остваре лични успех и срећу и касније дају пун допринос развоју средине у којој живе, председник је пожелео да из школских клупа изађу успешни људи, међу којима ће бити и научника, спортиста и уметника... Уз честитке поводом школске славе, господин Јовић је школама даривао и књигу "Историја Србије" чији је издавач Влада Републике Српске са Владом Републике Србије и градом Источно Сарајево.

У школи "Симеон Араницки" као кум славе председник општине учествовао је у обреду освећења славског колача, а затим је кумство предао свештенику Милу Лујићу који је, по завршетку обреда освећења, уз осврт на улогу и значај првог српског светитеља, просветитеља и архиепископа Светог Саве, благословио ученике и запослене у овој школи. У име прошлогодишњег кума господина Јована Тишме, школску славу честитао је господин Слободан Илић из Дирекције за изградњу Општине Стара Пазова. Овогодишњег кума славе и све госте поздравила је директорка школе Слађана Бурсаћ, осврнувши се на успех које је ова млада школска установа за кратко време постигла. Посебно је акценат ставила на освојену сребрну плакету "Светлост" коју је добио хор школе за учешће и освојену плакету на Покрајинској смотри музичког стваралаштва. Светосавска приредба коју су припремили ученици са свјим наставницима, била је и прилика да се награде најбољи ликовни и литерарни радови, као и просветни радници који су остварили запажене резултате.

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Оfficial facebook page of municipality of Stara Pazova

 

Newsletter