• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Municipality administration of Stara Pazova, st. Svetosavska, 22300 Stara Pazova

Municipality of Stara Pazova, Srem, Vojvodina - official page

Official page Municipality of Stara Pazova

На последњој конференцији за медије одржаној у 2011. год. у Општинској управи, председник општине Стара Пазова господин Горан Јовић предочио је и подсетио суграђане шта је све учињено, обезбеђено, изграђено, санирано и реконструисано у последње две године. Презентовајући информатор 2010-2011 под слоганом „Обећано – испуњено“ први човек старопазовачке општине с поносом је набројао успешно одрађене задатке и још успешније остварене резултате.

„Сада када се осврнем и погледам шта смо све обећали и планирали да урадимо у 2011. год. видим да смо све задатке успешно обавили, и да смо план у потпуности испунили, знајући за економску кризу која потреса не само нашу земљу. Општина Стара Пазова добила је сертификат као општина са повољним пословним окружењем, то је веома важно за један позитиван имиџ једне локалне самоуправе, јер управо овај сертификат је доказ да смо прешли трновит пут и испунили преко 112 изузетно тешких критеријума да би се до сертификата и дошло. Обезбедили смо најважније, а то је да када инвеститори дођу у нашу општину, знају у коју су кућу дошли и шта их овде чека.“

Председник општине подсетио је на постављање камена темељца и изградњу фабрике немачке компаније Милбауер, за коју су у рекордном року, за мање од месец дана издате све локацијске дозволе, и обезбеђена сва папирологија. Оно што је обележило ову годину јесу заиста инфраструктурни радови,  ова година ће заиста бити упамћена као година у којој је отворена Национална кућа фудбала, Спортски центар ФСС, који је по речима стручњака један од најлепших у целом свету.
Општина Стара Пазова добила је базенски комплекс, на одличној локацији између Старе и Нове пазове, „Сан је постао стварност , и верујем да ћемо изградњом олимпијског базена која је резервисана за другу фазу, конкурисати и добити бар једну групу са европског првенства 2016. у ветрполу.“

Реконструкција раскрснице у центру Старе Пазове је при крају, и радови се неће прекидати док се не заврши. Асфалтирало се доста улица у Старој и Новој Пазови, у Старим и Новим Бановцима, изградио се велики број паркинг места, доста комуналних проблема је решавано у ходу, помогли смо изградњу и реконструкције црквених објеката, обновили смо расвету и поставили нове штедњиве сијалице.  Реконструисан је Дом здравља у Новим Бановцима и Крњешевцима, реконструисан је и потпуно обновљен пут између Белегиша и Сурдука који је био црна тачка у саобраћају, уредили смо парк у центру Војке , са бином на којој ће се одржавати значајне културне манифестације.

Што се тиче нових инвестиција, поред немачке компаније Милбауер, Горење је комплетно завршило свој погон где је запошљено преко 240 радника, отворена је фабрика лекова Иванчић и синови,  где је отворено преко 120 нових радних места. Не треба занемарити преко 30 хиљада хектара пољопривредног земљишта, и око 2200 пољопривредних газдинстава. Завршава се изградња неколико силоса, изградили су се атарски путеви и отресишта.

Што се тиче социјалне заштите, општина Стара Пазова је заиста лидер у целој Србији, по количини средстава која се одвајају у те намене. Обезбеђује се огрев најугроженијим породицама, бесплатан оброк у народној кухињи, попуст на плаћање комуналних услуга, бесплатан превоз за ученике, обезбеђујемо једнократну новчану помоћ  за осам најугроженијих породица и др.

Што се спорта тиче, ако неко заиста има невероватно успешне младе људе у том сегменту онда је то наша општина, јер никада није било толико прволигаша, суперлигаша, и толико добрих резултата. Реновирали смо спортске објекте и изградили доста нових.

Не може се  изоставити Канцеларија за младе која редовно организује едукативне радионице и трибине. Такође Стара Пазова је лидер у региону што се тиче културних дешавања, јер ми смо редовни домаћини великих естрадних, музичких и глумачких имена. Позориште нам је најбоље у Војводини и Србији, Градски тамбурашки оркестар је у самом врху већ дуже време. Ми смо међу пет општина у Србији које су одабране за пример добре праксе, јер  су наши млади по питању образовања постигли веома добре резултате, и ми их редовно награђујемо јер издвајање новца за ученике  није давање него улагање.

„Оно што с поносом могу да кажем и похвалим јесте да је Радио Стара Пазова који постоји преко 40 година, пре 3 месеца  и екранизован и постао је Радио Телевизија Стара Пазова, која је у рекордном року захваљујући стручњацима који на њој раде, достигла јако велику гледаност и да се захваљујући њима све што се дешава у нашој општини редовно и на време пренесе нашим грађанима. РТВ Стара Пазова је покренула и дискографску делатност која ће промовисати локалне музичаре. Представљена је нова wеб презентација, која је доста савременија од претходне и на којој се налазе све информације и документација која је потребна нашим суграђанима. Уз нову wеб презентацију покренут је и бизнис портал на коме се налази комплетно ажурирана понуда пословне заједнице у нашој општини са свим актуелним информацијама и конкурсима.“ Додао је председник општине.

Председник општине се на крају конференције захвалио својим најближим сарадницима. „Хвала начелници Општинске управе, члановима мог кабинета, Дирекцији за изградњу,  првенствено директору господину Јовану Тишми, чији је тим људи 365 дана у години на терену, јер се градилишта код нас не затварају док се нешто не заврши. Председнику Скупштине Општине Милошу Црномарковићу, заменику председника Скупштине Општине Срђану Станковићу, директору Чистоће Милошу Грковићу, директору ЈП Водовод Јови Бијелићу, пре њега  Јарославу Хребику, хвала Александеру Баку који је на челу Центра за културу и Милошу Лазићу директору РТВ Стара Пазова, и свим директорима школа и предшколских установа.  Захваљујући овим људима наша општина је пре три дана добила признање и проглашена је за најбољу локалну самоуправу у Србији. То значајно и вредно признање припада нашим суграђанима, јер су они мотив зашто моји сарадници и ја овако радимо. „

Председник је својим суграђанима и свим становницима Срема, Војводине и Србије честитао Нову годину и предстојеће празнике, и пожелео им је доста здравља и успеха, и да се више смеју и да више времена проводе са онима које највише воле. Својим сарадницима председник је такође пожелео све најбоље нагласивши да ће се још више радити јер ћемо поставити још веће  задатке и циљеве.

 

Информатор 2010-2011 поред тога што сте добили у своје поштанско сандуче, можете детаљно прегледати и на нашој wеб презентацији.

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Оfficial facebook page of municipality of Stara Pazova

 

Newsletter