• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Municipality administration of Stara Pazova, st. Svetosavska, 22300 Stara Pazova

Municipality of Stara Pazova, Srem, Vojvodina - official page

Official page Municipality of Stara Pazova

Промоција новог издања монографије "Пут ка врху" у оквиру које су додељена признања "Капетан Миша Анастасијевић" и “Цар Константин” истакнутим личностима, компанијама, привредницима, и локалним самоуправама, за постигнуте резултате у грађењу привредног амбијента у Србији, одржала се јуче у Новом Саду у Влади АП Војводине.

Статуа и повеља “Капетан Миша Анастасијевић“  припала је и председнику општине Стара Пазова господину Горану Јовићу за најбољу локалну самоуправу у Србији, која је у последње две године изградила и учврстила свој привредни имиџ.  „Добијање ове награде је једноставно резултатат једног даноноћног тимског рада, јер не може само један успешан појединац колико год да је добар, да направи толико добар резултат,  уколико нема саиграче око себе.“ Истакао је први човек старопазовачке општине.

Поред председника општине Стара Пазова награде и признања "Капетан Миша Анастасијевић" и "Цар Константин", припале су и Верици Калановић подпредседници Владе Србије, председнику АП Војводине Бојану Пајтићу , Тихомиру Симићу директору  Електровојводине и другима.

Промовисано је и четврто издање монографије “Пут ка врху” на српском и енглеском језику, која на 900 страна обрађује  800 привредника,  малих и средњих предузећа и локалних самоуправа.

Ратко Филиповић председник Привредне коморе Војводине истакао је да је управо монографија показатељ да је обиље оних који су успешни у Србији, иако је за ову годину награђено само  осморо  најуспешнијих.

Награду је реализовала агенција за  комуникације Медија Инвент, Телевизија Нови Сад, Привредна комора Војводине и Факултет техничких наука Нови Сад.

 

историја

Главни посао Мише Анастасијевића била је трговина сољу. Узео је закуп монопол на извоз соли из кнежевина Влашке и Молдавије, а касније и на увоз соли из Аустроугарске. Тиме је постао један од највећих трговаца сољу на Балкану. Имао је око десет хиљада људи у служби, 23 стоваришта у разним крајевима и најмање 74 брода за превоз соли, што му је донело велико богатство. У једном тренутку је поседовао 1,5 милиона дуката готовине, што му је обезбеђивало положај једног од најбогатијих људи на Балкану. Позамљивао је новац кнежевини Молдавији, куповао спахилуке у Влашкој, постао велики добротвор који је новац делио капом и шаком.

 више фотографија ОВДЕ

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Оfficial facebook page of municipality of Stara Pazova

 

Newsletter