• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Municipality administration of Stara Pazova, st. Svetosavska, 22300 Stara Pazova

Municipality of Stara Pazova, Srem, Vojvodina - official page

Official page Municipality of Stara Pazova

МастербластерсиПоред стандардних музичких школа, све чешће се у данашње време јављају и школе Рок музике.  Једна од њих је у међувремену успела да се избори за своје место у свету уметности. Живимо у таквом времену да је само на младима да покажу „мрвицу“ интересовања, и уз помоћ стручњака извуку свој скривени таленат.

Тако је у Београду 2009. године основана и школа под називом „Мастер Бластер Студио“ коју води професор бубњева Мирослав Милатовић Вицко, легендарни бубњар „Рибље чорбе“, а школа је основана како би младим полазницима кроз посебне приступе пружио основна знања из области музике. У улози професора нашли су се, поред Вицка Милатовића, и познати музичари: Дејан Шкопеља, Ненад Стефановић Јапанац, Небојша Зулфикарпашић, Небојша Недељковић и многи други. Спојила их је љубав према музици и жеља да ту љубав, кроз брижљиво осмишљене курсеве, пренесу на младе нараштаје.

Занимљиво је то што се младим полазницима пружа шанса да искусе јавни наступ, да осете „даске“ под ногама и публику испред себе.  То су само неки од разлога због којих је настао и „Rock Zoo“ ауторски пројекат Вицка Милатовића,  по много чему јединствен у Србији и целој регији, а који је светлост дана угледао као продукцијски првенац РТВ Старе Пазове, најмлађе телевизијске куће у Срему.  На албуму су инструментални и вокални извођачи, управо тинејџери тј. полазници школе Мастер Бластер Студио.

 Након Београда, Стара Пазова је као доказано „рок уточиште“ била друга сцена, на којој су млади музичари, полазници ове школе наступили. Занимљиво је то да су нумере које се налазе на CD-у управо посвећене деци и младима, јер аутори кроз песму и музику говоре о свим животињама којих се „плашимо“.

Млади тинејџери синоћ су наступили у позоришној сали у Старој Пазови, и са својим спретним наступом и запаженим талентом оставили публику без даха и пружили им прави мелем за уши. Наком нумере „Горила“ која се налази на њиховом албуму, публика је уживала у хитовима Дyланове „Knockin on heaven’s door“, Amy Jade Winehouse, the Beatles, Аделе, уз које су се такође чули и хитови домаћих rock група као што су Рибља Чорба, YU група и др.

 На конференцији за медије, одржаној пре концерта, председник општине Горан Јовић заједно са Мирославом Милатовићем Вицком, промовисао је CD „Rock Zoo“ наглашавајући да је управо то оно што је фалило младима, да је CD такве структуре за сада једини и јединствен у целој регији а и шире. Омот CD-а је у облику веома занимљивих илустрација које задржавају пажњу као и саме песме. Оно што је интересантно и важно јесте то да ће се отворити одељење школе „Мастер Бластер Студио“ у Старој Пазови, и да ће сви млади таленти којих у нашој општини заиста има јако много, моћи да уз стручне професоре развијају свој таленат, истакао је председник општине. „Такође сам поносан што је ово пројекат и продукцијски првенац ТВ куће старе око 110 дана. С обзиром да радио Стара Пазова постоји преко 40 година, РТВ Стара Пазова на челу са директором Милошем Лазићем показала је превелику способност да у свом аранжману за најкраће могуће време изда један овако квалитетан албум као што је Rock Zoo.“ додао је Јовић.

Част ми је што сам захваљујући председнику општине Горану Јовићу добио прилику да урадим јако велики посао и да сарађујем са професионалцем као што је Мирославом Милатовићем Вицко,  истакао је директор РТВ Стара Пазова Милош Лазић. „ Пажљиво сам одабрао ста ће то бити прво издање РТВ Старе Пазове, а с обзиром да  Вицко на челу Мастер Бластер Студиа показује дечије стваралаштво и подстиче децу на стваралаштво, није било много двоумљења.“ Директор Лазић је најавио још два врло атрактивна музичка издања у скорије време.

Мирослав Милатовић Вицко се захвалио председнику општине што је препознао квалитет, јер је и сам познавалац Rock музике. Захвалио се свим помоћницима и новинарима представио ЦД „Rock Zoo“, и позвао све младе људе који би желели да се опробају у овом жанру музике, да у сезони 2011/2012. године упишу неки од курсева у понуди (гитара, бас гитара, бубњеви, перкусије, ђембе, певање, музичка продукција, синтисајзер, DJ...). Оно што је важно напоменути је, да за упис није потребно никакво претходно знање, да су предавачи познати београдски музичари, и да је у сваки курс укључен и наступ на концерту или снимање у музичком студију.

 За све оне будуће рокере, који су се заинтересовали, могу да се пријаве на бројеве телефона 011/33 44 998; 069/33 44 998  е-пошта: office@masterblasterstudio.rs i www.masterblasterstudio.rs

 

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Оfficial facebook page of municipality of Stara Pazova

 

Newsletter