• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Municipality administration of Stara Pazova, st. Svetosavska, 22300 Stara Pazova

Municipality of Stara Pazova, Srem, Vojvodina - official page

Official page Municipality of Stara Pazova

На 39. Скупштини Сталне конференције градова и општина - Савеза градова и општина Србије, одржаној у београдском центру „Сава“, председник општине Стара Пазова господин Горан Јовић поново је изабран за члана председништва.

Тема овогодишње скупштине била је: „Ка ЕУ: Развој локалне самоуправе после нових избора“. На конто ове теме присутнима се обратио председник Републике Србије Борис Тадић који је још једном нагласио велику улогу градоначелника и председника општина у кризним временима пред нама.

„Улога градоначелника, председника општина, јесте да пронађу решење за проблем који постоји уместо да тумаче зашто не може да буде решен. Када људи у садашњој администрацији промене свој основни приступ и почну да трагају за решењем, онда ћемо извршити дубинску реформу нашег друштва и тада ће бирократија прерасти у администрацију.“ Нагласио је председник Републике Србије, господин Борис Тадић.

Општини Стара Пазова, као развијеној локалној самоуправи, много је помогло и то што је председник Јовић протекле две године већ био члан председништва СКГО, Јовић је истакао и да је оптимиста пред 9. децембар, када Србија треба да добије статус кандидата за улазак у ЕУ.

Мислим да је председник Тадић данас рекао једну важну ствар коју ми потенцирамо у општини Стара пазова последње три и по године, а то је да се инвеститорима, грађанима и свима онима којима локална самоуправа треба да пружи неку услугу, пронађе решење како нешто може да се уради. Само на тај начин ћемо имати успешну привреду, задовољне грађане и нове инвеститоре. Администрација треба да буде на услузи свима, а не да прерасте у бирократију. Када је општина Стара Пазова у питању, могу рећи да ће све комуналне таксе следеће године бити мање за 20 посто, што је пружање руке и грађанима и привреди. Великих инвестиција ће бити и следеће године у нашој општини и велики сам оптимиста када је општина Стара Пазова у питању.“ Нагласио је први човек општине Стара Пазова, господин Горан Јовић.

На овогодишњој Скупштини СКГО учествовало је 111 представника локалнох самоуправа од укупно 167. Поред представника локалних самоуправа, високих представника државних органа Србије, владиних и невладиних организација на скупштини су присуствовали и представници међународних организација.

 

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Оfficial facebook page of municipality of Stara Pazova

 

Newsletter