• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Municipality administration of Stara Pazova, st. Svetosavska, 22300 Stara Pazova

Municipality of Stara Pazova, Srem, Vojvodina - official page

Official page Municipality of Stara Pazova

Пазовачка Делегација на Форуму Локалних Самоуправа у АустријиДелегација општине Стара Пазова боравила је у Аустријском граду Велдену у покрајини Корушкој, на форуму локалних самоуправа. У делегацији су били Срђан Станковић заменик председника Скупштине општине Стара Пазова и Јарослав Хребик народни посланик у скупштини Србије.

Форуму су присуствовале општине из Италије, Словеније и Аустрије, а општина Стара Пазова је била једина општина из Србије и самим тим је изазвала посебно интересовање других присутних општина и учесника форума.
Специјалан гост је био Јоханес Хахн, комесар Европске комисије за регионалну политику. Јоханес Хахн је истакао, да се око два милиона пројеката тренутно налази на одобравању у његовом министарству, и да има на располагању други по величини буџет у Европској комисији.
Форум је у основи имао циљ, припрему региона за наредни период ради финансирања кроз мере регионалне политике, средства ЕУ која ће се концентрисати на истраживања и развој инфраструктуре, енергетску ефикасност, иновације, као и могућности за прекограничну сарадњу.

Представници општине Стара Пазова су се упознали са искуствима других општина које су прошле кроз процес придруживања у ЕУ, и са некима од њих остварили добре контакте и договорили будућу сарадњу.

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Оfficial facebook page of municipality of Stara Pazova

 

Newsletter