• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Municipality administration of Stara Pazova, st. Svetosavska, 22300 Stara Pazova

Municipality of Stara Pazova, Srem, Vojvodina - official page

Official page Municipality of Stara Pazova

ПРЕДСТАВНИЦИ ОПШТИНЕ СТАРА ПАЗОВА НА СТУДИЈСКОМ ПУТОВАЊУ У РИЈЕЦИУ оквиру пројекта "Европске интеграције и локални развој - ка успешним стратегијама и добром управљању" у организацији Београдског фонда за политичку изузетност и Академије за политички развој из Загреба,

у тродневној студијској посети Ријеци били су представници јавног, цивилног и пословног сектора из Србије.

Представници Општине Стара Пазова који су били учесници студијске посете су: Миленко Бубоња, руководилац Одељења за стамбено - комуналне послове, заштиту животне средине и инспекцијске послове, Милош Јовић, руководилац сектора планирања, правних и општих послова Дирекције за изградњу, Вјера Рудовић, одборница Скупштине општине и председница Комисије за родну равноправност, Наталија Караџић, стручна сарадница у Кабинету председника општине, Мирјана Комненовић, стручна сарадница за социјалну политику у Кабинету председника општине.

Програм се остварује у партнерству са Саветом Европе у склопу програма Сцхоол оф Политицал Студиес ин Соутх-Еаст Еуропе, у којем учествује и Београдски фонд за политичку изузетност. Темељни циљ деловања је развијање демократске политичке културе међу врхунским младим кадровима, те подстицање дијалога и њихове међусобне сарадње на питањима од општег друштвеног интереса.

Пројект "Европске интеграције и локални развој - ка успешним стратегијама и добром управљању" усмерен је на изградњу и јачање капацитета доносилаца одлука у локалним заједницама, посебно током даљег процеса интеграције Републике Србије у Еуропску унију. Пројект се реализује кроз семинаре на којима учествују локални лидери политичких странака, представници локалних самоуправа, као и представници медија, пословног сектора и цивилног друштва. Циљ овог студијског путовања је предочавање примера добре праксе у Хрватској, нарочито у контексту процеса интеграције у ЕУ и постизања одрживог развоја локалних заједница. Имајући у виду да је Град Ријека пример савремено организиране локалне самоуправе и град који упркос изазовима успева успешно да развија своје потенцијале, управо је Ријека изабрана као место студијског путовања.

Учеснике студијског путовања је у Салону Града Ријеке примио заменик градоначелника Жељко Јовановић и саветница градоначелника за ЕУ пројекте Сузана Белошевић Ромац, а на пријему је био и конзул Републике Србије у Ријеци Зоран Поповић. Заменик градоначелника изразио је уверење да ће учесници студијског путовања у Ријеци добити многа корисна искуства, будући да се ради о Граду који је, темељем истраживања удружења Гонг, проглашен најтранспарентнијим градом у Хрватској.

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Оfficial facebook page of municipality of Stara Pazova

 

Newsletter