• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Municipality administration of Stara Pazova, st. Svetosavska, 22300 Stara Pazova

Municipality of Stara Pazova, Srem, Vojvodina - official page

Official page Municipality of Stara Pazova

СКЛОПЉЕНО ПРИЈАТЕЉСТВО СА ГРАДОМ GETIUmberto Di Prima, градоначелник града Geti у Италији и Горан Јовић председник општине Стара Пазова, потписали су у Спортском центру, споразум о пријатељству измедју два града, као први корак ка успостављању шире сарадње.

Председник Јовић је истакао да ће општина Стара Пазова учинити све, да се у наредном периоду сагледају све могућности око успостављања шире сарадње са градом Geti, поготово што је Италија спремна да помогне Србији па тако и нашој општини да лакше дође до предприступних фондова Европске Уније у очекивању да ће у децембру Србија добити статус кандидата за чланство у ЕУ.

Према речима градоначеленика Di Prima
привредници у Geti, али и у околним градовима, су спремни да инвестирају у Србију, а чули су много тога лепог за општину Стара Пазова као погодном тлу за страна улагања у привреду, али и могућност за развој сарадње у туризму, култури, спорту у шта су се и сами уверили обилазећи индустријске зоне.
Потписивању договора присуствоваао је и почасни конзул Србије у Италији Roberto Velardi, иначе велики пријатељ Србије и српског народа. Градоначелник Di Prima је позвао председника Општине Стара Пазова Горан Јовића да са сарадницима и привредницима посети у мају следеће године Geti, што је са задовољством и прихваћено.

Потписивању договора о пријатељству присуствовали су најближи сарадници градоначелника Umebrta Di Prima
, као и Горан Врањеш заменик председника општине Стара Пазова, и Драгиша Лајовић директор ЈП Урбанизам. На крају сусрета председник Јовић и градоначелник града Geti Umberto Di Prima
, разменили су поклоне, који су симболи и сувенири њихових градова.

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Оfficial facebook page of municipality of Stara Pazova

 

Newsletter